CD Třeboňští pištci - Aj, růže rozvila se
(s DPH)
Bývá zvykem, že na Štědrý den se schází celá rodina na slavnostní večeři a pak jde k ozářenému stromečku. Samotná česká večeře se tradičně skládá z rybí polévky, bramborového salátu a smaženého kapra. Vánoční kapr coby hlavní večerní jídlo má u nás poměrně dlouhou tradici. Prvotním důvodem byl fakt, že Štědrý den byl v křesťanské tradici postním dnem; to mj. znamená, že se nemělo jíst maso. Ryby nebyly pokládány za maso, a proto se již v 19. století (tehdy se kapři staly v českých poměrech cenově dostupnějšími) staly běžným štědrovečerním jídlem.
Jedním z předních dodavatelů kaprů na štědrovečerní stůl je v tuzemsku Rybářství Třeboň a. s., které je největším výrobcem sladkovodních ryb v České republice i v Evropě.
Vánoční prodej ryb zajišťuje Rybářství Třeboň a. s. a FISH MARKET a. s. Prodej proběhne na řadě míst celé České republiky. Kapra zakoupíte jak na sádkách ryb, tak v pouličních stáncích nebo obchodních řetězcích. Adresy těchto prodejních míst 2008 i prodejní dobu, průběžně aktualizované, najdete na stránkách www.trebonskykapr.cz.
Až budete mít před letošními vánoci rybu doma, navštivte naše stránky na trebonsku.cz, konkrétně článek Vánoční kapr. Zde najdete rady jakým způsobem rybu připravovat; jak ji správně zabít, aby maso bylo chutné, ale také rady pro případ, že Vám kapr lekne.
Pokud chcete pro sváteční večeři vyzkoušet nějaký netradiční recept, nahlédněte mezi naše rybí recepty a vyzkoušejte například Kapra v bylinkovém másle .