CD Třeboňští pištci - Aj, růže rozvila se
(s DPH)
Doba přípravy: 60 minut
Energetická hodnota: cca 3652 kJ (874 kcal)
Ingredience pro přípravu 4 porcí: 1.5 kg kapra | 200 g slaniny | 60 g másla | 2 dcl bílého vína | 2 krajíce tvrdého chleba | sůl | pepř
Příprava:
Kapra vykucháme a rozdělíme na dvě podélné části. Na dno pekáče rozložíme kousky másla a krajíčky tvrdého chleba. Na ně položíme kůží dolů obě poloviny kapra.
Slaninu nakrájíme na tenké plátky, položíme na rybu, osolíme a opepříme.
Pečeme v předehřáté troubě, jakmile se máslo začne škvařit, podlijeme ho vínem. Několikrát poléváme vypečenou šťávou dokud maso nezíská zlatavou barvu (cca 40 minut).
Zdroj: Recepty.centrum.cz