Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Recepty - Rybí polévka se zeleninou

Doba přípravy: 45 minut

Energetická hodnota: cca 636 kJ (152 kcal)

Ingredience pro přípravu 4 porcí:

250 g bílého rybího filé | 1 špetka mletého zázvoru | sůl | 1 malý pórek | 3 rozmražené krabí tyčinky | 1 lžíce oleje | 1 velká mrkev pokrájená na delší proužky | 1 kostka MAGGI Zlatého Zeleninového bujónu | 1 lžíce citrónové šťávy | 1 lžíce sójové omáčky | 1 velká na delší proužky nakrájená cuketa | černý pepř | MAGGI Harmonie Chuti

 


 

Příprava:

Z ryby odstraníme kůži a nakrájíme ji na kostky o hraně asi 2,5 cm. Mletý zázvor smícháme se solí, směsí posypeme nakrájené rybí filé a necháme chvíli odpočinout.

Pórek a mrkev očistíme, nakrájíme na širší proužky a mrkev i pórek dáme zvlášť. Krabí maso pokrájíme na kousky dlouhé asi 1 cm.

Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou mrkev, přidáme rybí maso, pórek , cuketu a krátce smažíme za důkladného míchání další 1–2 minuty. Přidáme 1l vody, 1 kostku MAGGI Zlatého zeleninového bujónu, uvedeme do varu, pak přidáme citrónovou šťávu a sojovou omáčku a na mírném plameni necháme 2 minuty povařit.

Do hotové polévky přidáme krabí maso a ihned podáváme. Nakonec podle chuti dochutíme kořením MAGGI Harmonie Chuti.

 

Zdroj: Recepty.centrum­.cz

Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Recepty - Rybí polévka se zeleninou, id: 5287 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 31.05.2005
Autor: Marie Košinová