CD Třeboňští pištci - Aj, růže rozvila se
(s DPH)
Doba přípravy:
Energetická hodnota: cca 1566 kJ (375 kcal)
Ingredience pro přípravu 4 porcí: 4 pstruzi | 1 citrón | sůl | 4 lžíce hladké mouky | 1 lžička sladké papriky | 1 lžička drceného kmínu | petrželka | olej | 2 banány | 1 lžička másla | 1 lžíce citrónové šťávy | 1 lžíce solamylu | 1 lžička moučkového cukru
Příprava:
Vykuchané a očištěné ryby pokapeme cirónem, osolíme a do břišní dutiny dáme trochu petrželky a kmínu. Po krátkém odležení je obalíme v mouce smíchané s paprikou. Vložíme je na horký olej a upečeme v troubě dozlatova. Mezitím oloupeme banány, podélně je rozkrojíme, potřeme rozehřátým máslem, poprášíme solamylem a opečeme buď pod grilem nebo v troubě. Na upečené ryby rozložíme grilované banány, pokapeme je citrónem a posypeme špetkou cukru.
Zdroj: Recepty.centrum.cz