CD Třeboňští pištci - Aj, růže rozvila se
(s DPH)
Doba přípravy: 60 minut
Energetická hodnota: cca 2334 kJ (558 kcal)
Ingredience pro přípravu 2 porce: 1 pstruh | 1 citrón | sůl | 3 lžíce oleje | 1 cibule | 50 g žampionů | 3 lžíce bílého vína | 2 vejce | sójová omáčka | zelená petrželka | 2 lžíce hladké mouky | 50 g strouhaného sýru | vývar zMAGGI Bujoxu
Příprava:
Pstruha vykostíme a připravíme si z něj filátko, osolíme, zakapeme citrónem a dáme do lednice odpočinout.
Mezitím na lžíci oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenko nakrájené žampiony, podlijeme je trochou bílého vína (nebo vývarem z MAGGI Bujoxu) a podusíme. Jsou-li žampiony už dost měkké, vmícháme do nich vejce, které jsme předem rozšlehali se lžičkou sojové omáčky. Smažíme až vejce ztuhne. Nakonec přidáme sekanou zelenou petrželku.
Na plátky pstruha rozetřeme žampionovou náplň, stočíme je do rolády a spíchneme párátkem, aby se nerozmotaly. Obalíme v hladké mouce, vložíme do pekáčku a hned je dáme péct do rozpálené trouby. Ještě je podlijeme bílým vínem a pečeme asi 10 minut.
Poté vyjmeme z trouby, posypeme strouhaným sýrem a ještě 5 minut zapékáme.
Zdroj: Recepty.centrum.cz