CD Třeboňští pištci - Aj, růže rozvila se
(s DPH)
Doba přípravy: 50 minut
Energetická hodnota: cca 1434 kJ (343 kcal)
Ingredience pro přípravu 4 porcí: 4 menší pstruzi | 4 plátky šunky | 4 plátky anglické slaniny | 1/8 másla | 3 lžíce oleje | 2 lžičky tymiánu | 1/2 lžičky pepře | sůl | citrón | 1 lžička petrželky
Příprava:
Vykuchané a očištěné pstruhy na povrchu osolíme a uvnitř vytřeme směsí umíchanou z poloviny dávky másla, soli, pepře, lžičky tymiánu a sekané petrželky.
Takto připravené ryby obalíme slaninou a šunkou, vložíme do pekáčku vymaštěného olejem, pokryjeme zbytkem na plátky nakrájeného másla, posypeme druhou lžičkou tymiánu a pečeme půl hodiny v horké troubě.
Před podáváním zdobíme citrónem a petrželkou.
Zdroj: Recepty.centrum.cz