Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Recepty - Pstruh na žampionech s kari omáčkou

Doba přípravy: 60 minut

Energetická hodnota: cca 2715 kJ (650 kcal)

Ingredience pro přípravu 4 porcí:
4 porce pstruha | 1 lžíce mouky | 3 lžíce oleje | 100 g žampionů | kari koření | 1 sáček MAGGI Amore Mio Omáčka na těstoviny Sýrová s Nivou | 500 g oloupaných brambor | 2 kostky MAGGI Bylinky česnek a petržel | 1 červená paprika | 1 malý porek | 3 lžíce oleje | strouhanka na vysypání

 


 

Příprava:

Obsah sáčku MAGGI Amore Mio Omáčky na těstoviny Sýrová s Nivou rozmícháme ve 300 ml studené vody a za občasného míchání vaříme na mírném ohni 2 minuty.

Omytého pstruha osolíme a obalíme v mouce smíchanou s částí kari kořením a zprudka opečeme z obou stran. Opečeného pstruha dáme dodělat do mírně vyhřáté trouby. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, orestujeme na zbylém tuku, přidáme zbytek kari koření a zalijeme uvařenou omáčkou. Omáčku podle chuti dosolíme.

Pekáček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na zbytku tuku orestujeme najemno nakrájenou červenou papriku a porek, přidáme MAGGI Bylinky česnek a petržel, brambory nakrájené na tenčí plátky a promícháme. Směs přendáme do pekáčku a pečeme v troubě 40 minut při 180 °C.

 

Zdroj: Recepty.centrum­.cz

Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Recepty - Pstruh na žampionech s kari omáčkou, id: 5288 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 31.05.2005
Autor: Marie Košinová