CD Třeboňští pištci - Aj, růže rozvila se
(s DPH)
Doba přípravy: 75 minut
Energetická hodnota: cca 1713 kJ (410 kcal)
Ingredience pro přípravu 4 porcí: 1 kapr | mletý kmín | směs koření (houbové koření + klobásové koření + koření na rožnění, v poměru 1:1:1 ) | 100 ml červeného vína | 1 lžička medu | 1 křen | 100 g Nivy | 50 ml kečupu | olej | 1 citrón | sůl
Příprava:
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření, naskládáme na pekáč nebo zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citrónem. Podlijeme asi 1dl svařeného červeného vína s 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu.
Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme houbovým kečupem nebo ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou.
Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150 až 200 stupních asi 45 minut do červena.
Zdroj: Recepty.centrum.cz