CD Třeboňští pištci - Aj, růže rozvila se
(s DPH)
Doba přípravy: 60 minut
Energetická hodnota: cca 1711 kJ (409 kcal)
Ingredience pro přípravu 3 porcí:
400 g mrkve | 150 g celeru | 300 g kedluben | 1 pórek | 3 lžíce horké vody | 2 kostky MAGGI Zeleninového bujónu | 1 pečící vak nebo papír na pečení | 4 lžíce vloček másla | 1 okoun (cca 500g) | 1 lžička MAGGI Harmonie Chuti¨
Příprava:
Mrkev, celer a kedlubny omyjeme, očistíme a vše nakrájíme na jemné nudličky o délce cca 4 cm.
Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka.
V horké vodě rozpustíme MAGGI Zeleninový bujón a pečlivě promícháme se zeleninou.
Pečící vak přistřihneme tak, aby byl o 20 cm delší než ryba, jeden konec zavážeme, naplníme zeleninou, na
kterou jsme rozložili vločky másla.
Pokud nemáme vak, použijeme papír na pečení, který přehneme v polovině, naplníme zeleninou, přehneme strany, které pomažeme směsí mouky a vody.
Okouna omyjeme, otřeme dosucha, okořeníme MAGGI Harmonií Chuti a položíme na zeleninu. Pečící vak (nebo
papír na pečení) uzavřeme, několikrát propíchneme a položíme na chladný pečící plech.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 175°C (na spodním roštu) cca 45 minut. (Používáme-li při pečení teploměru, činí základní teplota pro ryby 70°C).
Zdroj: Recepty.centrum.cz