CD Třeboňští pištci - Aj, růže rozvila se
(s DPH)
Na 3 porce potřebujeme:
Připravenou polovinu kapra rozdělíme na 3 díly, velké asi jako na řízky. Jednotlivé porce pokapeme sojovou omáčkou, citrónem, osolíme, posypeme rybím kořením, drceným kmínem, mletým pepřem, sušeným česnekem a necháme, nejméně 1 hodinu, v chladnu uležet.
Poté obalíme jednotlivé porce v hladké mouce a na rozpáleném oleji z každé strany do růžova osmahneme. Pak porce vyjmeme z oleje a vložíme na máslem vymaštěný pekáček. Na pánvi rozškvaříme na drobno nakrájenou slaninu a přidáme žampiony. Lehce orestujeme. Takto připravenou směsí poklademe jednotlivé porce ryby a necháme 30 minut zapékat v troubě.
Podáváme s hranolky.
Recept nám zaslala paní Jaroslava Machová z Třeboně