CD Třeboňští pištci - Aj, růže rozvila se
(s DPH)
Doba přípravy: 30 minut
Energetická hodnota: cca 3238 kJ (775 kcal)
Ingredience pro přípravu 3 porcí:
1 vykuchaný kapr | 1 lžička MAGGI Harmonie Chuti | 1 pórek | 2 mrkve | 1 cibule | 125 g celeru | 20 g másla | 125 ml suchého bílého vína | 1 kostka MAGGI Zeleninového bujónu | 1/2 bobkového listu | 3 kuličky nového koření
Příprava:
Kaprovi odřízneme hlavu a ploutve. Řez vedeme podél zadního hřbetu a nakrájíme porce. Kůži nestahujeme. Okořeníme MAGGI Harmonií Chuti.
Očistíme pórek, mrkev, cibuli a celer; nakrájíme na tenké nudličky.
Máslo zpěníme a na něm podusíme zeleninu; přilijeme bílé víno. Přidáme rozdrobený MAGGI Zeleninový bujón, bobkový
list, nové korení; krátce povaříme.
Porce kapra položíme na zeleninu a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě cca 10 minut. Porce kapra vyjmeme a navrstvíme na ně zeleninu.
Zdroj: Recepty.centrum.cz