CD Třeboňští pištci - Aj, růže rozvila se
(s DPH)
Doba přípravy: 45 minut
Energetická hodnota: cca 1567 kJ (375 kcal)
Ingredience pro přípravu 4 porcí: 1 kapr | 1 balení mražené zeleniny (nebo čerstvá zelenina) | 1 větší cibule | špetka soli | špetka pepře | 1 lžička hořčice | 1 lžíce worcesterové omáčky
Příprava:
Kapra nasolíme, potřeme hořčicí, pokapeme worcesterem a necháme chvíli uležet.
Mezitím na pánvi do poloměkka podusíme mraženou zeleninu a na kolečka nakrájenou cibuli (může být i více). Mírně osolíme.
Kapra vložíme na pekáč a obsypeme podušenou zeleninou, část můžeme dát i do vnitřku ryby.
Mírně podlijeme vodou, zakryjeme a dáme péci do vyhřáté trouby.
Za 15–20 minut odkryjeme, necháme šťávu trochu vydust a počkáme, až se na povrchu ryby utvoří zlatavý nádech.
Zdroj: Recepty.centrum.cz