CD Třeboňští pištci - Aj, růže rozvila se
(s DPH)
Doba přípravy: 50 minut
Energetická hodnota: cca 2508 kJ (600 kcal)
Ingredience pro přípravu 4 porcí:
6 porcí kapra | trochu mletého pepře | 80 g másla | 200 g kořenové zeleniny (mrkev a celer) | 60 g cibule | 100 ml MAGGI Bujoxu | MAGGI Harmonie Chuti | 200 ml červeného přírodního vína | 30 g másla | 20 g hladké mouky | 3 lžíce koňaku | 1 lžička worcesterské omáčky | sůl | 1 cibule na posypání
Příprava:
Porce kapra osolíme, slabě opepříme, ochutíme kořením MAGGI Harmonie Chuti a rychle opečeme na másle.
Přidáme na jemné nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli, podlijeme vývarem z MAGGI Bujoxu a červeným vínem, přidáme francouzské máslo (30 g másla prohněteného s 20 g hladké mouky), zakryjeme pokličkou a v troubě dusíme asi 15
minut, tj. do měkka. Měkkého kapra vyjmeme a upravíme na mísu.
Zahoustlou šťávu z udušeného kapra procedíme, ochutíme worcesterskou omáčkou a koňakem, podle chuti přisolíme a přelijeme jí kapra na míse. Povrch kapra posypeme drobně nakrájenou cibulkou.
Zdroj: Recepty.centrum.cz