CD Třeboňští pištci - Aj, růže rozvila se
(s DPH)
Doba přípravy: 30 minut
Energetická hodnota: cca 1564 kJ (374 kcal)
Ingredience pro přípravu 4 porcí: 4 filé z candáta, bez kůže | sůl, citronová šťáva | přepuštěné máslo | 6 žampiónů, nakrájené na plátky | 1 dcl bílého vína | 1 dcl mléka | strouhaný sýr (parmesan, sbrienz nebo jiný) | studené máslo | strouhanka | oregano, Aromat,tymián, pepř
Příprava:
Oprané a osušené filety osolíme a pokapeme citrónovou šťávou a marinujeme.
Marinované filety osušíme a prudce opečeme z obou stran
na másle.
Zapékací formu vymažeme máslem, položíme do ní fileta, navrch žampióny, zalijeme směsí vína, mléka a strouhaného sýra.
Navrch dáme plátky studeného másla a posypeme strouhankou.
Zapečeme v předehřáté troubě na 180°C cca. 10 minut, poté zvýšíme na horní teplotu 250°C a necháme chytit barvu(ca.2minuty).
Zdroj: Recepty.centrum.cz